Previous slide
Next slide

Geschiedenis en verbouwing van mijn schip "Wilhelmina"

Van vrachtschip naar woning/ werkplaats

De geschiedenis van de Wilhelmina begint in haar bouwjaar 1913. Het schip heeft vracht gevaren totdat wij het kochten.

In 2001 kochten Willem en ik de Wilhelmina uit de vrachtvaart om dienst te doen als werkplaats bij ons bedrijf Tagrijn Salvator. Nadat we eerst een visserman zeeschouw in het ruim gebouwd hadden, vernieuwden we de roef en het achterdek. Ook richtten we een stukje van het ruim in als slaap- en badkamer, waarna we in 2008 het schip ook als woning konden gebruiken.

Tot 2014 hebben we vanuit dit schip traditionele schepen gerestaureerd en getuigd in de Leuvehaven in Rotterdam. In dat jaar werd Willem ziek. In 2015 overleed hij. Dit betekende meteen het einde van de werkplaats.

Zeilcharter in de zomer/ groepsaccommodatie in de winter

Sinds 1992 zeilden wij met veel plezier met gasten op ons zeilcharterschip Aldebaran en de laatste 15 jaar gebruikten wij de Aldebaran in de winter als stilliggende groepsaccommodatie en b&b in Rotterdam.

We hebben altijd veel plezier gehad in het contact met de mensen aan boord en het was daarom voor ons een kleine stap om het idee uit te werken om het ruim van de Wilhelmina te verbouwen tot comfortabele, moderne groepsaccommodatie/ b&b.

Vergunning

Het plan om na verloop van tijd de Wilhelmina te verbouwen van werkplaats tot groepsaccommodatie/ b&b was er dus al een aantal jaren, maar door het overlijden van Willem en de verkoop van de Aldebaran ben ik er sneller mee aan de gang gegaan dan gepland. Natuurlijk kostte het voor elkaar krijgen van een vergunning bij de gemeente veel tijd.  Het enige voordeel was dat ik daardoor de tijd kreeg om de werkplaats te onttakelen en op te ruimen. Een tijdrovende en soms heftige activiteit.

Verbouwing van het schip

In maart 2017 was het dan zover: De verbouwing kon beginnen! Samen met twee vrienden heb ik de Wilhelmina naar SRF Holland gebracht, een scheepswerf in Harlingen met verstand van zake. Sindsdien was ik, met hulp van mijn vriendin Suus, hard aan het werk om in het ruim een topaccommodatie te bouwen. Op onze facebookpagina Rooms on Water Rotterdam is de hele verbouwing terug te zien op foto’s.

Sinds eind oktober 2017 ligt het schip weer op haar vaste plek in de Rotterdamse Leuvehaven.

Groepsaccommodatie/ b&b/ vergaderlocatie is klaar!

Ik ben erg trots op het eindresultaat en laat mijn gasten graag het verbouwde schip zien.

Er is een onderdekse entree met glaswanden, zodat u direct de hal, woonkamer en gang naar de slaapkamers kunt zien. Scheepse ramen (patrijspoorten) in de slaapkamers en woonkamer en bijzondere hardhouten koekoeken aan dek/ in het plafond zorgen voor nog meer licht binnen. Dit scheepse combineer  ik met een modern interieur met een warme sfeer én met veel comfort in de vorm van vloerverwarming, airconditioning en per slaapkamer een eigen badkamer.

Op deze website vidt u veel informatie en foto’s. Hebt u nog vragen dan kunt u mij een bericht sturen via deze link.